DAG TOT DAG stukjes door Kok
Afbeelding: Rinus van Doorn
Een

Kok – donderdag 10 november 2011

Amerigo

Mevrouw Blok maakt zich vandaag zorgen. Terecht. Dat deed ik gisteren ook. Amerigo zou met pensioen gaan. Dat kon niet waar zijn want de Sint gaat toch ook niet met pensioen? Het kind in mij begon zich dus direct zorgen te maken. Dit zou vragen opleveren in de verschillende onderbouwgroepen.

Vandaag dus nog meer zorgen. Het begon met een tweet van Pietje Paniek. Die is er dit jaar niet bij vanwege een pepernootje in zijn nek (beterschap Piet!). Nu blijkt dat er naast Pietje Paniek verder ook geen Pieten aan boord van de stoomboot zijn. Mevrouw Blok laat het snel rusten maar zegt dan dat de Sint het alleen met zijn paard moet regelen. Met zijn paard, mevrouw Blok? Het paard van Sinterklaas had toch een naam? Is dit nu Amerigo of gewoon zomaar een paard? De Sint moet het tijdens deze reis hebben van de aanwijzingen van ‘een paard’? Blinde paniek!

Nu maken vele kinderen zich, met mij, ieder jaar vlak voor de intocht zorgen. Het is te merken op de verschillende scholen. Onrust en ruis zoals je dat meestal alleen tijdens voorstellingen van Pietje Paniek kan beleven. In Dordrecht zal het dit jaar erger zijn dan andere jaren. Op Het Kristal zijn leerlingen die vooraan mogen staan omdat het een fairtrade school is. Van de Bavinckschool mogen twee groepen tegen de hekken staan. De leerlingen moeten bijna vroeger op school zijn dan op een doordeweekse dag om burgemeester Brok een handje te kunnen geven. Een burgemeester die overigens de rust zelve was ondanks de misdragingen van een postbode (snap er niks van, snap er niks van).

Nu, een half uur na het Sinterklaasjournaal, zit ik nog steeds te wachten op goed nieuws over de stoomboot en de Pieten. Ik weet dat ik nog minimaal tot zaterdag moet wachten op een mogelijke goed nieuws show. Tot die tijd dus maar even geen E-stoffen (naar goed voorbeeld van enkele neefjes). Niet dat ik denk dat het veel helpt maar dan is dat boekje dat hier al weken op tafel ligt behandeld en kan het in de oud papier container.